Често задавани въпроси

  • Психологическо консултиране и терапия: 70 лева (50 минути)
  • Семейна терапия: 90 лева
  • Психологично изследване за ТЕЛК: 70 лева

Добрата връзка се основава на доверие, откровеност и химия. Моят подход е директен, това насърчавам и очаквам от своите клиенти – ако има нещо, което кажа и не Ви харесва, ако методът, който използвам, не е Вашият, е важно да бъдете искрен с мен. Моментното разочарование е неизбежно във всички отношения, в терапията целта е да работим заедно въпреки него. Ако се чувствате комфортно в компанията на Вашия терапевт, имате доверие в неговата
преценка, поведение и методика, то вероятно той е правилният за Вас.

Продължителността на терапията е строго индивидуална. Тя зависи от много фактори, най-основните сред които предизвикателството, пред което сте изправен, ресурсите, с които разполагате, и времето, което сте прекарали да се опитвате да се справите сами преди да потърсите помощ. Най-честата практика е да се срещаме веднъж седмично. В повечето случаи след около 10 седмици се наблюдава значителен прогрес. Това обаче не означава, че терапията приключва при първи признаци на промяна. Освен това имайте предвид, че при Вас тя може да бъде по-дълга или по-кратка в зависимост от целта Ви и сложността на проблема, заради който сте потърсили помощ.

Правя всичко възможно, за да проявя разбиране към различните ситуации, които възникват и водят до промяна на нашата уговорка. Освен ако не става въпрос за обективно извънредни обстоятелства, всяка сесия, която се отмени в рамките на по-малко от 24 часа преди това, следва да бъде заплатена в пълен размер.

Работя с когнитивно-поведенческа терапия (КПТ) и схема терапия. КПТ е основана на доказателства методика, която таргетира начина, по който мислим, за да промени това как се чувстваме и какво правим. Тя е изключително полезна при тревожност, депресия, обсесивно-компулсивно разстройство, зависимости, поведенчески и личностни разстройства и др. Първата стъпка е да се идентифицират автоматичните мисли, спрямо които разчитаме ситуацията. След това Ви помагам да промените Вашите мисли, което води до промяна и на поведението и впоследствие на настроението и състоянието Ви. Моят подход е директен, адаптивен и основан на колаборация. Държа на обратната връзка, за да Ви помогна по най-ефективния и бързия начин да постигнете своите цели.

Да, можете да се срещате с мен и онлайн чрез Вашето дигитално устройство (и без нуждата на специален софтуер или оборудване). Единственото, за което трябва да се погрижите, е да си осигурите пространство, в което се чувствате комфортно. Всичко останало протича както традиционната терапия – срещите са с времетраене около 50
минути, в които поставяме цели за сесията и следващата седмица и проследяваме напредъка Ви от предходната.

Разбира се. Терапевтичният кабинет е сигурно пространство, където никой няма да Ви осъди, да Ви казва какво трябва да направите или да говори/действа в крайности. С други думи това е място, където можете спокойно и сигурно да изразите себе си. Освен това обаче терапията изисква много работа – на моменти неприятна, често болезнена и
трудна.

Вашият терапевт няма да Ви каже как да си живеете живота или да промените другите около Вас или обстоятелствата. За сметка на това ще Ви предложи обратна връзка и ценни насоки и съвети. Хората, които си тръгват оттук, излизат с повече умения и удовлетворение за живота си. Никой не може да Ви каже колко време ще отнеме, за да се почувствате по-добре и да промените живота си, но е вярно следното: колкото повече влагате в терапията, толкова повече ще извлечете от нея.

Първото посещение е опознавателно. В него Вие споделяте повода, поради който сте решили да се свържете с терапевт, както и основна информация за Вас самия. От своя страна терапевтът Ви задава уточняващи въпроси, с които да изясни заявката. Не се колебайте също да задавате въпроси – важно е да се запознаете с методиката и подхода,
които използва терапевтът, както и продължителността и честотата на сесиите. По време на първото посещение се случва и нещо изключително важно – Вие решавате дали терапевтът е подходящ за Вас и дали се чувствате комфортно с него и начините му на работа. Добрата терапевтична връзка е в основата на ефективността на терапията.

Най-очевидният признак, по който може да разпознаете ефективността на терапията, е фактът, че се чувствате по-добре. Резултатите не идват изведнъж, но в хода на терапията постепенно чувството на облекчение и надежда започва да измества предишни негативни емоции. Отделно може да започнете да забелязвате подобрени отношения, отказване или поставяне под въпрос на нездравословни механизми, по-осъзнато мислене и забелязване на дисфункционално поведение и др.

Терапевтичният кабинет е безопасно място, където можете спокойно да разкриете най-съкровените си мисли и чувства. Личната информация, която споделяте, е строго поверителна и остава между Вас и терапевта. Единствените случаи, в които терапевтът може да наруши конфиденциалност, е ако са налични: опасност за Вас или другите около Вас и законово престъпление, което засяга безопасността на другите.

Стандартното работно време на кабинета ми е от 09:00 до 19:00 часа, но предлагам възможност за срещи извън него при предварителна уговорка. Свържете се с мен, за да намерим най-удобния вариант за Вас и Вашия график.

Сесиите обикновено продължават около 50 минути. Те започват със споделяне на информация за предходната седмица и идентифициране на цел за конкретната сесия. След това работим заедно с помощта на различни методики, за да обсъдим конкретните проблеми и казуси, които сме извели. В края на сесията поставяме цели за следващата
седмица и в някои случаи възлагаме задачи, върху които да работите между срещите ни.

  • Свържете с мен в работно време (09:00 – 19:00 часа) на телефон 0876 974 572.
  • Пишете ми във Вайбър или ми изпратете email на angelow1302@gmail.com по всяко време, а аз ще отговоря при първия удобен момент.
  • Запазете си час онлайн чрез уебсайта на Супердок.